Over ons

“VNL architecten is een flexibel bureau en dat is onze kracht”

In onze optiek is de tijd van “full service” architectenbureaus voorbij. Je moet als bureau tegenwoordig flexibel in de markt staan en doen waar je goed in bent. Dit wil zeggen dat je veranderingen in de markt moet kunnen opvangen. Zo zijn wij als bureau breed georiënteerd, waardoor we makkelijk kunnen inspelen op vraag en aanbod. Ook het feit dat wij onderdeel uitmaken van meerdere (kennis) netwerken draagt bij aan deze flexibiliteit. Hierdoor kunnen wij werken met lage personeels- en overheadkosten en zijn wij ook in staat vorm te geven aan de grotere ( en meer complexere) bouwprojecten.
Binnen de verschillende netwerken zijn wij bezig met kennis delen, het verrichten van studies en vernieuwing, op tal van verschillende gebieden wat bijdraagt aan een constante ontwikkeling van ons bureau.

Zo heeft dit onder andere geleid tot een visie rond onze bevindingen met betrekking tot dementie. Deze visie, maar vooral ook bewustwording, stelt ons in staat om doormiddel van vormgeving de angst en onrust bij veel dementerende bewoners in verschilende stadia te verminderen of zelfs weg te nemen. Hierdoor is medicijngebruik aantoonbaar afgenomen en de personele bezetting in veel gevallen naar beneden bijgesteld. Om te zien dat onze architectonische benadering mensen werkelijk helpt, geeft enorm veel voldoening.

Ondanks dat wij met veel plezier werken aan het verbeteren van de leefomgeving van mensen met dementie, werken wij ook aan diverse andere projecten buiten de zorgsector, waaronder luxe villa’s. Ontwerpen aan zulke uiteenlopende projecten en budgetten, houdt ons werk interessant en leuk.
Onze belangrijkste ambitie is dan ook om vooral te blijven werken aan interessante en veelbelovende projecten en te blijven genieten van het werk dat we doen.