Over ons

“VNL architecten is een flexibel bureau en dat is onze kracht”

VNL architecten is inmiddels een gevestigde naam in de bouwsector. Opgericht in 2010, midden in de crisis, kenmerkt ons bureau zich door lef! Ondanks dat het bureau relatief jong is, deelt het meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring. Het bureau is breed georiënteerd, waardoor makkelijk kan worden ingespeeld op vraag en aanbod. Dit maakt ons bureau minder kwetsbaar voor bouwstagnatie in specifieke sectoren. Complexe opgaven gaan wij niet uit de weg en wij zijn niet bang om kennis te delen met onze bouwpartners.

Zo is ons bureau binnen verschillende netwerken actief bezig met kennis delen, het verrichten van studies en het zoeken naar vernieuwing op tal van verschillende gebieden, wat bijdraagt aan een constante ontwikkeling van het bureau. Dit heeft onder andere geleid tot een onderscheidende visie op zorg, gebaseerd op onze bevindingen met betrekking tot dementie. Deze visie, maar vooral ook bewustwording, stelt ons bureau in staat om doormiddel van vormgeving de angst en onrust bij veel dementerende bewoners in verschillende stadia te verminderen of zelfs weg te nemen. Hierdoor is medicijngebruik aantoonbaar afgenomen en de personele bezetting in veel gevallen naar beneden bijgesteld. Om te zien dat onze architectonische benadering mensen werkelijk helpt, geeft enorm veel voldoening.

Ondanks dat wij met veel plezier werken aan het verbeteren van de leefomgeving van mensen met dementie, werken wij ook aan diverse andere projecten buiten de zorgsector, waaronder de onderwijs sector, Retail, grootschalige woningbouwprojecten en luxe villa’s. Ontwerpen aan zulke uiteenlopende projecten en budgetten, houdt ons werk interessant en leuk.
Onze belangrijkste ambitie is dan ook om vooral te blijven werken aan interessante en veelbelovende projecten en te blijven genieten van het werk dat we doen.