VNL ARCHITECTEN

“IEDERE SITUATIE EN IEDERE VRAAG IS UNIEK, IEDERE OPLOSSING MOET DAT OOK ZIJN”

Opgericht in 2010, midden in de crisis, kenmerkt VNL architecten zich door lef! Ondanks dat het bureau relatief jong is, deelt het toch meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring.

Het bureau is gevestigd in Grou en dit is een bewuste keuze! Door de centrale ligging en goede bereikbaarheid kunnen files worden vermeden en tijd worden bespaard. De locatie vormt samen met de keuze voor de huisvesting in het voormalige Raadhuis en binnenkort in een voormalige kerk, de basis voor een duurzame bedrijfsvoering. Duurzaamheid wordt door VNL architecten niet louter gezien als een toepassing maar een bewustwording welke van invloed is op alle facetten van de bouw en het proces er omheen.

VNL architecten is een maatschappelijk betrokken bureau en is continu op zoek naar een verbeterd woon en zorg klimaat. Zo is het bureau onder andere nauw betrokken bij onderzoeken naar het menselijk brein en de vertaling van de onderzoeksresultaten naar nieuwe woonconcepten voor starters, senioren en verpleging.
Ook maakt het bureau deel uit van verschillende onderzoeksgroepen, welke zich richten op het beantwoorden van specifieke vraagstukken van opdrachtgevers uit de maatschappelijke sector.

VNL architecten is een bureau dat zich continu (door)ontwikkelt. Er wordt vanaf het begin van het ontwerpproces gewerkt met 3D tekenprogramma’s en het bureau heeft ervaring met het werken met een BIM (Building Information Model). De reden voor het werken en investeren in dergelijke processen is het streven naar de hoogste haalbare kwaliteit van een project door mogelijke bouwfouten op voorhand te elimineren.

VNL-architecten wint voor de 4e keer op rij de Vredeman de Vries LC publieksprijs voor Architectuur!

VNL-architecten wint voor de 4e keer op rij de Vredeman de Vries LC publieksprijs voor Architectuur!

Het project "Nieuwbouw Parkhoven" heeft de Vredeman de Vries publieksprijs voor architectuur gewonnen! Bijna 1500 mensen brachten hun stem uit, maar met ruim 34 procent van de stemmen was Parkhoven de afgetekende winnaar. Tijdens de uitreiking werd het project als volgt beoordeeld: “De samenwerking tussen de opdrachtgever, de architect, de verschillende gebruikers en de stedenbouwkundigen van de gemeente Leeuwarden resulteerde in een zorgwoningencomplex met innovatieve en gedurfde oplossingen en een architectonische uitwerking van een heel hoog niveau.” Wij zijn ontzettend trots en waarderen het enorm dat er zoveel mensen de moeite hebben genomen om op dit prachtige project te stemmen.